* در مجموعه دنیای آرامش، هیچگونه خدمات تخصصی پرستاری انجام نمیشود، خدمات ما شامل مراقبت و نگهداری از کودک و سالمند میباشد *

چگونه تغییر فصول بر افراد مبتلا به زوال عقل تأثیر می گذارد؟

بسیاری از ما مشتاقانه منتظر تغییر فصول هستیم، زیرا این به معنای آغازی جدید است و تنوعی در آب و هوا به ما می دهد. با این حال، برای افراد مسن مبتلا به زوال عقل، تغییر فصل می تواند چالش های خاصی را ایجاد کند. این مطلب توسط شرکت اعزام پرستار در کرج دنیای آرامش با تخصص پرستار سالمند در کرج تهیه شده است، و در آن به تاثیرات تغییرات فصول بر سالمندان مبتلا به زوال عقل پرداختیم، لطفا تا انتها همراه ما باشید.

چگونه تغییر فصول بر افراد مبتلا به زوال عقل تأثیر می گذارد؟

سندرم Sundowning چگونه کار می کند؟

زوال عقل در سالمندان تاثیرات بسیار مخربی دارد اما اگر از آن آگاه باشید، کمک بسازیی به آنها میتوانید بکنید. زمانی که فصل‌ها از پاییز به زمستان تغییر می‌کنند، ساعات کمتری از نور خورشید را در طول روز تجربه می‌کنیم. به طور طبیعی، این بدان معناست که ساعات تاریکی بیشتری وجود دارد، که باعث سردرگمی در بیماران زوال عقل می شود. وقتی خورشید شروع به غروب می کند، ریتم شبانه روزی بیماران زوال عقل را از بین می برد. به ریتم شبانه روزی درونی آنها به عنوان یک روال داخلی فکر کنید که به آنها کمک می کند در لحظه حال بیشتر روی زمین بمانند. هنگامی که این روتین کنار گذاشته می شود، افراد مبتلا به زوال عقل می توانند علائم زیر را با شروع غروب خورشید تجربه کنند:

  1. قدم زدن
  2. توهمات
  3. سرگردان
  4. گیجی
  5. تحریک پذیری
  6. پارانویا

توجه به این نکته مهم است که غروب آفتاب یک بیماری نیست. آن را بیشتر به عنوان مجموعه ای از علائم زوال عقل در نظر بگیرید که توسط تغییرات نور خورشید ایجاد می شود. حتی تغییرات کوچک در نور خورشید می تواند برای غروب کافی باشد. این بخشی از دلیلی است که تغییر فصل تأثیر زیادی بر افراد مبتلا به زوال عقل دارد.

در پاییز و زمستان، خطر آسیب بیشتری برای افراد مبتلا به زوال عقل نیز وجود دارد. محو شدن نور باعث می شود افراد مبتلا به زوال عقل به طور بالقوه در خارج از خانه سرگردان شوند، جایی که قرار گرفتن در معرض هوای سرد می تواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی مختلفی از جمله هیپوترمی شود.

…::: مطلب پیشنهادی: مراقبت های فصل پاییز برای سالمندان [راهنمــــای جامع] :::…

چه عواملی باعث تشدید سندرم غروب آفتاب می شود؟

در حالی که نمی‌توانیم کاری در مورد تغییر فصل‌ها در هر سال انجام دهیم، رفتارهایی وجود دارد که به افراد مبتلا به زوال عقل کمک می‌کنیم از آن اجتناب کنند تا علائم غروب آن‌ها شدیدتر شود. برخی از عوامل تشدید کننده سندرم غروب آفتاب عبارتند از:

  1. نخوابیدن کافی
  2. مصرف کافئین یا الکل نزدیک به زمان خواب
  3. کم آبی یا گرسنگی
  4. استرس و اضطراب بیش از حد
  5. کسالت

از آنجایی که بسیاری از این عوامل تشدید کننده با خودمراقبتی و انتخاب های سبک زندگی سروکار دارند، محیط ساختارمند جامعه مراقبت از حافظه می تواند به به حداقل رساندن علائم غروب خورشید کمک کند.

…::: مطلب پیشنهادی:راه‌های پیشگیری از زوال عقل  :::…

راه هایی برای کمک به مدیریت سندرم غروب آفتاب

  1. یک روال منظم بسازید

افراد مبتلا به زوال عقل به احتمال بیشتری نسبت به افراد، مکان ها و چیزهایی که با آنها آشنایی ندارند، واکنش های نامطلوب نشان می دهند. به همین دلیل برای افراد مبتلا به زوال عقل داشتن یک برنامه منظم یا روتین مهم است. با اجرای مراسم روزانه مانند وعده های غذایی و فعالیت ها در یک مکان، سطح سردرگمی و استرس فرد مبتلا به زوال عقل را کاهش می دهید.

  1. فعالیت در طول روز را تشویق کنید

وقتی از فردی مبتلا به زوال عقل مراقبت می کنید، تمام تلاش خود را بکنید تا به او کمک کنید در طول روز فعال باشد. به عنوان مثال، پیاده‌روی، نشستن برای انجام یک پازل یا باغبانی راه‌های عالی برای درگیر نگه داشتن افراد مبتلا به زوال عقل از نظر جسمی و ذهنی است. انجام فعالیت‌ها در طول روز به خواب بهتر آنها در شب کمک می‌کند که علائم غروب فصلی را کاهش می‌دهد.

  1. سطح استرس آنها را به حداقل برسانید

این مهم است که سعی کنید افراد مبتلا به زوال عقل را در ساعات عصر آرام نگه دارید. هنگامی که شب فرا می رسد، کمک می کند که فردی مبتلا به زوال عقل در فعالیت های ساده و آشنا شرکت کند. شما نمی خواهید آنها تحت تأثیر فعالیتی که نیاز به تمرکز زیادی دارد، غرق شوند. هنگامی که افراد مبتلا به زوال عقل با یک کار بسیار چالش برانگیز روبرو می شوند، ممکن است ناامید و گیج شوند. برای کمک به پایین آوردن سطح استرس آنها، سعی کنید موسیقی آرام بخش را برای ایجاد یک محیط آرام تر پخش کنید.

…::: مطلب پیشنهادی: نقش پرستاران در زندگی سالمندان چیست؟ :::…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *