* در مجموعه دنیای آرامش، هیچگونه خدمات تخصصی پرستاری انجام نمیشود، خدمات ما شامل مراقبت و نگهداری از کودک و سالمند میباشد *

بازی هایی برای تقویت هوش کودکان

بازی یکی از بهترین راه‌ها برای رشد و پرورش ذهن کودکان است. از همان سال‌های نخست زندگی، کودکان از طریق بازی کردن مهارت‌های شناختی، حل مسئله، خلاقیت و تمرکز خود را تقویت می‌کنند. انتخاب بازی‌های مناسب نه تنها لحظاتی شاد و سرگرم‌کننده برای آن‌ها رقم می‌زند، بلکه به توسعه توانایی‌های ذهنی و اجتماعی‌شان نیز کمک می‌کند. این مطلب توسط کانال پرستاری کرج دنیای آرامش با تخصص پرستار کودک در کرج تهیه شده است و در آن 11 بازی جذاب و آموزنده را معرفی کرده‌ایم که می‌توانند به رشد هوش کودکان در جنبه‌های مختلف کمک کنند. این بازی‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که علاوه بر سرگرمی، مهارت‌های مهمی همچون تفکر منطقی، حافظه، حل مسئله و تقویت تمرکز در کودکان تقویت کنند. با ما همراه باشید تا با این بازی‌های مفید آشنا شوید!

بازی هایی برای تقویت هوش کودکان

معرفی بهترین بازی تقویتی هوش کودکان

بازی‌ها نقش مهمی در رشد ذهنی و سلامت روان کودکان دارند. دوران کودکی پر از چالش‌های شناختی و احساسی است، و بازی‌های مناسب می‌توانند به کودکان کمک کنند تا با چالش های دوران کودکی بهتر کنار بیایند. از افزایش تمرکز و تقویت حافظه گرفته تا بهبود مهارت‌های اجتماعی و کاهش استرس، هر بازی می‌تواند تأثیر مثبتی بر ذهن و احساسات کودک بگذارد. در ادامه، ۱۲ بازی جذاب را معرفی می‌کنیم که علاوه بر سرگرم‌کننده بودن، به رشد هوش و سلامت روان کودکان کمک می‌کنند.

سودوکوشطرنججدول کلمات متقاطعتانگرام
مازنقطه و جعبهمکعب آینهکلمه شکار
پازلتیک تاک پامکعب روبیک 

…::: مطلب پیشنهادی: سرگرمی کودکان [15 روش] | برای سنین مختلف :::…

  • سودوکو

سودوکو پازلی به شکل یک جدول ۹×۹ است که تعدادی از خانه‌های آن با اعداد ۱ تا ۹ پر شده‌اند. هدف، پر کردن خانه‌های خالی جدول است به طوری که، در نهایت هریک از اعداد ۱ تا ۹ دقیقاً یک بار در هر سطر، هر ستون، و هر مربع مشخص شدهٔ ۳×۳ ظاهر شوند. سودوکوهای مناسب راه‌حلی یکتا دارند.

  • ماز

بازی ماز برای کودکان پازلی محسوب که مجموعه ای از مسیر ها یا یک مسیر پر پیچ وخم را نشان می دهد که به هدفی منجر می شود. جالب است بدانید اولین طراحان این بازی مصریان بودند که از مسیر های پرپیچ و خم به منظور مخفی کردن ثروت ها و گنج های موجود اختراع کردند که بعد ها این مسیر پرپیچ و خم را برای سرگرمی و بازی استفاده می شود.

  • پازل

پازلپازِل (انگلیسی: Puzzle ) یک بازی، مشکل یا اسباب بازی است که نبوغ یا دانش یک شخص را به چالش می‌کشد و آن را تست می‌کند. در یک پازل، شخص باید قطعات یا اطلاعات پازل را به شکل منطقی در کنار هم قرار دهد تا به راه حل صحیح و سرگرم‌کننده پازل دست پیدا کند.

  • شطرنج

شطرنج نوعی بازی تخته‌ای دونفره است که بر روی صفحه شطرنج و با استفاده از مهره‌های شطرنج (شاه، وزیر، رخ، فیل، اسب و سرباز) انجام می‌شود. هر یک از مهره‌های شطرنج به شکل مخصوصی حرکت می‌کنند و قادر به زدن مهره‌های حریف نیز هستند.

  • نقطه و جعبه

بازی با یک شبکه خالی از نقطه شروع می شود. معمولاً دو بازیکن به نوبت یک خط افقی یا عمودی را بین دو نقطه مجاور ناپیوسته اضافه می کنند. بازیکنی که ضلع چهارم یک جعبه 1×1 را کامل کند یک امتیاز کسب می کند و نوبت دیگری می گیرد. یک نقطه معمولاً با قرار دادن علامتی که بازیکن را در کادر مشخص می کند، مانند یک حرف اول ثبت می شود.

  • تیک تاک پا

سه تخته تیک تاک تو پا روی کاغذهای جداگانه بکشید. یک تخته را “بالا”، دیگری “وسط” و تخته سوم را “پایین” بگذارید. شما می توانید در هر جایی از این تخته ها بازی کنید، و آنها طوری کار می کنند که انگار روی هم چیده شده اند تا یک مکعب بسازند.

  • جدول کلمات متقاطع

جدول کلمات متقاطع جدولی است که کلمات را به شکل حرف به حرف در آن قرار دارد و به عمد بعضی از خانه‌های آن خالی هستند که توسط کسی که حل می‌کند باید پر شود و این کلمات به وسیله خانه‌های سیاه از هم جدا می‌شوند و نوعی سرگرمی است.

  • مکعب آینه

این بازی شامل مکعبی سه بعدی با ابعاد ۳x۳ است که هر یک از سطوح آن دارای یک رنگ متفاوت است. هدف این بازی، چینش همه بخش‌های هر یک از شش سطح مکعب، به گونه‌ای که هر سطح فقط یک رنگ داشته باشد، است. این بازی با توجه به مراحل پیچیده‌ای که برای حل آن لازم است، یکی از محبوب‌ترین بازی‌های پازل جهان محسوب می‌شود.

  • مکعب روبیک

مکعب روبیک یک جورچین (پازل) مکانیکی است که در سال ۱۹۷۴ توسط یک مجسمه‌ساز و پروفسور معمار مجارستانی به نام ارنو روبیک ابداع شد. نام اصلی آن «مکعب جادویی» است که توسط مخترع آن نام‌گذاری شده‌است.

  • تانگرام

تانگرام، یک بازی با ۷ قطعهٔ‌مسطح است که با در کنار هم گذاشتن آنها، شکل‌های گوناگونی ساخته می‌شود. معمولاً طرح کلی شکل حاصل به فرد داده می‌شود و هدف بازی این است که او بتواند با چینش این قطعات، شکل مورد نظر را بسازد.

  • کلمه شکار

مستقیماً به او نگاه کرده و صحبت کنید. در صحبت خود همیشه از کلمات کلیدی مثل نام خود کودک یا وسایل مربوطه به او استفاده کنید. بازی با کلمات را با کودکان حتی پیش از آن که آنها اولین کلمه خود را به زبان بیاورند، انجام دهید. با کودک در مورد موضوعاتی که برایش جالب است مانند اسباب بازی مورد علاقه اش صحبت کنید.

…::: مطلب پیشنهادی: درمان خانگی استرس کودکان (7 تکنیک) :::…

جمع بندی

بازی کردن چیزی فراتر از یک سرگرمی ساده برای کودکان است؛ این فعالیت به رشد ذهنی، تقویت مهارت‌های شناختی و بهبود سلامت روان آن‌ها کمک می‌کند. بازی‌های مناسب می‌توانند به کودکان در مواجهه با چالش‌های دوران کودکی کمک کرده و توانایی‌های آن‌ها را در حل مسئله، تمرکز، خلاقیت و ارتباطات اجتماعی تقویت کنند. با انتخاب بازی‌های مفید و هدفمند، می‌توان زمینه‌ای برای یادگیری عمیق‌تر و پرورش ذهنی سالم‌تر فراهم کرد. پس از همین امروز، با انتخاب بازی‌های مناسب، دنیایی پر از هیجان و رشد را برای فرزندتان رقم بزنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *